Monday, March 31, 2014

Blogger Review : TKO Fat Burner Mega

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera!

Hohoho minta maaf banyak-banyak dah lama tak update blog! Biasa ar, busy menjaga bini dan kandungan kesayangan cewahh! Kadang-kadang tu ada je masa tapi takde idea la plak kan.

Okay now, harini aku nak cerita pasal benda yang tengah trending sekarang! banyak benda trendy sekarang ni, termasuklah hairstyle sagat tepi dan belakang pakai pomade, budak kecik main Ipad, filem gangster Malaysia, Maharaja Lawak* (Skool Of Lawak, Karoot Komedia dan sebagainya), superbike dan macam-macam lagi. Tapi yang paling-paling-paling trending sekali adalah Gym! Wuuhuu!

*Fakta : The Voice tak akan diadakan kat Malaysia sebab takkan dapat sambutan, orang Malaysia suka tengok benda lawak je sekarang haha xD

Ni aku cerita bukan main-main tau, ni fakta sebenar ni, hampir 137% daripada kawan sekolah aku, kalau sekarang jumpa setelah sekian lama tak jumpa, semua badan ketak-ketak! Dah macam Incredible Hulk dah semua! Kena la mendongak kalau nak bercakap dengan dorang akibat aku ni kecil dan tak bermaya hahaha!


Ni lah kawan-kawan aku dari sekolah. Semuanya badan ketak-ketak en! Yang Fahmi (kedua dari kiri) tu dalam gambar je nampak kering, sebab die tak photogenic. Kalau depan-depan, tough gile wehh! xD
Aku masa zaman sekolah dulu yo yo o je nak main gym pe semua,tapi tak pernah consistent. So, sampai sekarang la aku tak pernah tough haha xD Masa nak main gym pun tak ada da sekarang, sebab dah ada komitmen dan tanggungjawab yang besar, kan. My wife and my future child! Because once I'm married and having a child, it's no longer about me. 

So, aku utamakan kepentingan mereka dulu dari aku. Aku tak boleh selfish buat benda untuk kepentingan aku sorang je sekarang. Asal ada masa je, aku luangkan dengan isteri aku, tolong dia kemaskan rumah, tolong belikan dia makanan, teman dia tengok movie dan berbual.

Tapi derr, buncit gak ar perut kalau tak bersenam kan! Ahahaha xD Itulah sebabnya aku kekalkan gaya hidup sihat dengan berjogging setiap hari sebelum pergi kerja! Wuuhuu! Bangun subuh, lepas selesai solat, aku pun bersiap-siap lah untuk pergi jogging. Aku masuk kerja pukul 9 pagi, so memang sempat la cerita dia nak jogging ulang-alik ke Seremban pun.

Sebelum jogging, aku akan sediakan dua benda. Satu, air susu suam untuk aku minum lepas balik dari jogging, dan satu lagi, air bancuhan TKO Fat Burner Mega untuk aku minum sebelum mula jogging! Haaaaa!


Bukannya aku nak kata aku ni gemok la, tapi berisi la orang kata. Jadi, untuk tambah pembakaran lemak time jogging, aku minum secawan air bancuhan TKO Fat Burner Mega. Aku berpeluh dua kali ganda daripada jogging biasa. Kalau tak jogging pun, aku duduk rumah pun aku minum benda ni, berpeluh walaupun duduk je! Fungsi benda ni takde la macam pil fat burner lain yang bagi extra strength, minum pun badan tak jadi panas. Jadi, sesuai la untuk sesiapa pun, lelaki mahupun wanita :-D

Kalau pil fat burner yang lain, mungkin ade side effect lain la macam effect kat ginjal ke en. Tapi TKO Fat Burner Mega ni dijamin selamat, dibuat dari ramuan semula jadi iaitu Acai Berry, Red Ginger, Brindall Berry, Green Tea, Capsicum, Guarana, White Kidney Bean dan Cinnamon. Rasa pun sedap, macam Ribena! Jadi, kalau anda semua nak cuba experience weight loss yang ketara effectnya, aku rekemenkan korang untuk cuba TKO Fat Burner Mega!

Sekarang ni, aku just maintain jogging setiap hari untuk kekalkan gaya hidup sihat supaya aku boleh sentiasa berada dalam keadaan sihat untuk isteri dan bakal anak aku. Semua yang aku buat sekarang, aku buat untuk mereka. Tak ada dah nak enjoy-enjoy macam time muda-muda dulu haha.

Cukuplah setakat ni entri kali ni, aku banyak receive respond baik dari post-post yang sebelumnya dan rasa semangat nak update banyak-banyak lagi pasni. InsyaAllah, aku akan update sekerap mungkin ya.

Until then, sayonara!

Assalammualaikum.

26 comments:

  1. semoga kekal sihat dan ramping ...

    ReplyDelete
  2. just nak tanya , TKO Fat Burner Mega sesuai ke untuk perempuan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai sebab dia mild sahaja and tak ada barang terlarang :)

      Delete
  3. Replies
    1. Dijamin halal 100%. Ada logo halal dan ramuannya pun dari sumber semulajadi yang halal. Memang penting, dan minta maaf saya terlupa untuk sertakan maklumat tersebut dalam review saya ni. :-)

      Delete
    2. Penting tu halal tu sbb sy pun nak carikan utk hubby..hubby sy ni benda pertama dia tanya halal ke tidak huhu..pas kawen perut dia comel2 je hihi

      Delete
  4. ye betul sangat... hasben akak pun dah sibuk ke gym.. nak badan ketak2 la pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la tu,kak. Skrg mmg trend g gym ni! Kalau husband akak nk buat cutting, meh cuba tko fat burner ni meh! xD

      Delete
  5. husband sy dulu rajin workout.. da kawen die malas... ni kalo consume ni die dok melepak saje2 tgk bola pon boleh kurus ke ni? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kahwin bukan malas,tp dia nk spend time lebih dgn anda lettew hehe kang dibuatnya pegi gym 24/7,menangis anda xD boleh je minum, n then duduk je tgk tv,proses pembakaran still berlaku tp lg efektif, kalau berjogging atau workout ;-)

      Delete
  6. mcm kenai je yg hujung baju hitam tu..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum dik...akak nk tanya...beli ni brape RM..?nak beli cmne..?pompuan kalau makan,boleh jugak kan..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam,kak. Harganya RM150 tak termasuk postage kalau tak silap saya lah. Boleh order, akak email je saya di izwansafuan@gmail.com dan insyaAllah saya akan reply secepat mungkin. Perempuan boleh makan, tak menjadi masalah. Memang sesuai untuk semua orang. Akak email je saya nanti ya dengan alamat pe semua, saya akan bagi details dan bagaimana cara utk order. ;)

      Delete
  8. Salam...mmg xde benda trlarang ke?tkt pulak klu urine test positive..klu just nk burn out lemak kat peha,perut n punggung pun dpt ke?typical women's problem ler..

    ReplyDelete
  9. slm izwan. breastfeed baby blh minum ke?

    ReplyDelete
  10. skg masih consume ke? ada apa2 effect x kalau kita once stop take it. Thx.

    ReplyDelete
  11. Punggung bole kecil tak klau consume ni? Da peha? Lelaki.

    ReplyDelete
  12. Ada dapat kelulusan dari KKM tak yg mengesahkan tiada bahan larangan sebab baru2 ni ada jugak yang makan fat burnet di singapore kena masuk hospital. Produk tu tak declare apa barang tambahan didalam.

    ReplyDelete
  13. Cara nak consume ni bancuh dengan air sejuk ke macam mana? kalau jogging petang, kira amek dua kali sehari la ye?

    ReplyDelete
  14. Assalam.. sye nk tnye.. 1 mgu boleh turun berapa kg??

    ReplyDelete
  15. Maaf tuan izwan nak tanya sikit kalau guna tko fat burner mega selepas main gym boleh tak waktu malam.......
    tq

    ReplyDelete
  16. Hi... I baru tgh survey2 nak tirun kan berat. Aduihhh susah gak nak buat desicion since bnyk product skarang. Tp yg ni nampak menarik. Sblm ni sy pernah ambil jamu kurus but i syak some kind of fat burner la... Famous jugak kat online product with all the testimonis meletops. But the side effect i cant take it... Badan panas mcm demam waktu malam... But berat mmg turun la...

    ReplyDelete
  17. Hi... I baru tgh survey2 nak tirun kan berat. Aduihhh susah gak nak buat desicion since bnyk product skarang. Tp yg ni nampak menarik. Sblm ni sy pernah ambil jamu kurus but i syak some kind of fat burner la... Famous jugak kat online product with all the testimonis meletops. But the side effect i cant take it... Badan panas mcm demam waktu malam... But berat mmg turun la...

    ReplyDelete